1. Home
  2. healthy

[riddles for kids]48 Short Riddles That Will Still Stump You

  Answer: NOON.

  7. What is at the end of the rainbow?

  Answer: The letter W!

  8. Name three consecutive days without naming any of the seven days of the week.

  Answer: Yesterday, today, and tomorrow.

  9. You are in a dark room with a box of matches. On a table are a candle, an oil lamp, and a log of firewood. What do you light first?

  Answer: The match! Can’t light any of those things without a lit match.

  RELATED: 11 of History’s Most Famous Riddles

  Chess riddle on tealChess riddle on tealrd.com, Getty Images

  10. Two people were playing chess. They both won. How is this possible?

  Answer: They were playing two different games, against other opponents.

  11. What word is always spelled wrong?

  Answer: “Wrong.”

  Well, if you want to get technical, it’s not?always?spelled “W-R-O-N-G”…if you spell it wrong! So then, is it still spelled wrong? Phew! Short riddles can still make you think a whole lot.

  12. Which letter of the alphabet has the most water?

  Answer: The “C.”?Now, see if you can solve this tricky “how many letters are in the alphabet” riddle.

  13. What invention lets you look right through a wall?

  Answer: A window!

  14. Where does today come before yesterday?

  Answer: In the dictionary.

  15. Three doctors all say Robert is their brother. Robert says he has no brothers. Who is lying?

  Answer: No one—the doctors are Robert’s sisters.

  16. What kind of ship has two mates but no captain?

  Answer: A relationship.

  That would be the perfect contender for these love riddles for romantics.

  17.? A man is holding exactly $5.25, but only has one coin. How is this possible?

  Answer: He has a quarter and a $5 bill.

  18. I called my dog from the opposite side of the river. The dog crossed the river without getting wet, and without using a bridge, a boat, or a raft. How is that possible?

  Answer:?The river was frozen.

  19. What two words, added together, contain the most letters?

  Answer: Post office.

  By the way—can you solve this “if I had four eggs” riddle?

  20. You can hold me in your left hand but not your right. What am I?

  Answer: Your right elbow (or hand)!

  21. I go around all the places, cities, towns, and villages, but never come inside. What am I?

  Answer: A street.

  RELATED: Emoji Riddles to Stump Your Friends

  22. You go at red and stop at green. What am I?

  Answer: A watermelon.

  23. I have married many times, but have always been single. Who am I?

  Answer:?A priest.

  24. I am higher without a head. What am I?

  Answer: A pillow.

  25. I have 13 hearts, but no lungs or stomach. What am I?

  Answer: A deck of cards.

  26. I am easy to lift but hard to throw. What am I?

  Answer: A feather. (A piece of paper or a leaf would certainly qualify too!)

  27. I break, but never fall. And I fall, but never break. What are we?

  Answer: Day and night.

  RELATED: 42 Tricky “What Am I?” Riddles

  28. Bella is outside a shop. She can’t read the signs, but she knows she needs to go in to make a purchase. What store is she at?

  Answer: An eyeglasses store.

  29. Wednesday, Bill and Jim went to a restaurant they ordered and ate their food and stuff like that. Then they paid the bill, but neither Bill nor Jim paid the bill. Who did?

  Answer: Wednesday did!

  30. What are the next three letters in this sequence: O, T, T, F, F, S, S—what comes next?

  Answer: E, N, T. The letters are the first letters of the written numbers: one, two, three, four, five, etc. “Eight, nine, ten” are next.

  31. How can you physically stand behind your father while he is standing behind you?

  Answer: You and your father are standing back-to-back.

  32. What type of cheese is made backward?

  Answer: Edam.

  RELATED: Can You Solve “Einstein’s Riddle”?

  33. A girl throws a ball as hard as she can. It comes back to her, even though nothing and nobody touches it. How?

  Answer: She throws it straight up in the air!

  34. An electric train is headed east. Where does the smoke go?

  Answer: Electric trains don’t produce any smoke!

  35. What is the one thing everyone can agree is between heaven and earth?

  Answer: The word “and.”

  36. When is “L” greater than “XL”?

  Answer: When you’re using Roman numerals.

  RELATED: Math Riddles

  37. How can the number four be half of five?

  Answer: IV, the Roman numeral for four, is “half” (two letters) of the word five.

  38. A man was driving his truck. His lights weren’t on. The moon was not out. There were no streetlights. Up ahead, a woman was crossing the street. Luckily, the truck driver stopped in time—how did he see her?

  Answer:?It was daytime!

  39. A horse attached to a 24-foot chain wants an apple that is 26 feet away. He reaches the apple and munches on it no problem—how is that possible?

  Answer: The other end of the chain isn’t attached to anything.

  RELATED: Tricky Riddles for Teens

  Banana riddle on greenBanana riddle on greenrd.com, Getty Images

  40. What has a bottom at the top?

  Answer: Your legs.

  41. If you drop a yellow hat in the Red Sea, what does it become?

  Answer: Wet.

  42. What color is the wind?

  Answer: Blew.

  43. What tastes better than it smells?

  Answer: Your tongue.

  RELATED: Challenging Detective Riddles

  44. What can jump higher than a building?

  Answer: Anything that can jump—buildings can’t jump!

  45. Which word becomes shorter when you add 2 letters to it?

  Answer: “Short.”

  46. What has four wheels and flies?

  Answer:?A garbage truck.

  47. A monkey, a squirrel, and a bird are racing to the top of a coconut tree. Who will get the banana first?

  Answer: None of them—coconut trees don’t produce bananas!

  48. I can be cracked, I can be made. I can be told, I can be played. What am I?

  Answer: A joke.

  RELATED: 60 of the Best Riddles for Kids

  Isolated Color Refraction Glass Cube PrismsIsolated Color Refraction Glass Cube PrismsMirageC/Getty Images26 Logic Puzzles That Will Keep You GuessingpuzzlepuzzleCourtesy of Brainsnack?/ Peter FrankCan You Find the Missing Number in This Puzzle?Vector human brain composed of a puzzle.Vector human brain composed of a puzzle.Nikolamirejovska/Shutterstock20 Brainteasing Puzzles for National Puzzle Day 2021